Artikel fra www.engesvang.info den 07-12-04 af Hans Jørgen Hansen gengivet med forfatterens tilladelse.

Bølling Sø under kølenEngesvang-borger kunne ikke vente længere med at få sin robåd i vandet7. december kunne han ikke modstå fristelsen længere. Paul Højen, Engesvang, trillede sin lille robåd ned ad Ellevej og fortsatte ud i Bølling Sø, hvor vandspejlet er godt på vej til det endelige niveau.
- Søen har jo ikke sin endelige størrelse endnu, men jeg kunne ikke vente længere. Jeg måtte prøve. Og det går jo godt, sagde Paul Højen da han lige havde staget båden tre meter ud fra brakmarken og endelig kunne give sig til at ro.
Han fortæller, at det ikke er på grund af søen, at han har båden, men det har ligget i baghovedet på ham længe, at inden længe skulle han ud at sejle lige nedenfor parcelhuset.
- Vi købte den for mange år siden. I sin tid var det først og fremmest fordi jeg har et blødt hjerte for gamle bådtyper. Det her er en norsk pram - selvom den er bygget i Kolding i 1962. Jeg synes den er utroligt flot, og jeg har gjort meget for at passe og pleje den, siger Paul Højen.
Han fortæller, at den ofte har været med på ferie i sommerhuset, og den har også været brugt til at fiske fra ved Samsø. Så den har prøvet rimeligt store bølger, og det dansede den fint på.
Sidste sommer fik den lille båd den helt store renovering så den kunne være klar når der kom vand i Bølling Sø.
Og nu kunne han altså ikke vente længere.

 

 

 

Valid XHTML og CSS.

Bølling Sø under kølen
Home
Bookmark
Printer