Gæstebog
Home
Bookmark
Printer

Gæstebogen

 Skriv et indlæg i gæstebogen!

24. juli 2015 kl. 20:35:44
Karin Bang skriver:
Min morfar har været degn i Engesvang, så jeg startede mit besøg med at gense den gamle skole og kirken. Derefter ville jeg rundt om søen, og jeg var så heldig at få en lokal mand som følgesvend hele vejen rundt. Det var vældig hyggeligt, og jeg blev oplyst om - tror jeg - næsten alt, hvad man skal vide om området og om Engesvang. Det var første gang, jeg så søen og området omkring den. Det er storslået. Jeg nød min tur og kommer bestemt igen.
 
23. juli 2012 kl. 11:19:18
Hanne Petersen, Svendborg skriver:
Tusind tak for en meget interessant guidet rundtur omkring Bøllingsø. Og fantastisk smagsprøve på lam med porse. Det er fantastisk dejligt at opleve så stort engagement og stolthed der er hos personalet og de frivillige. Vi vil helt klart anbefale andre at besøge museet.
 
2. juli 2012 kl. 23:27:10
ulla sandager skriver:
Hej.

Efter at have deltaget i Funder Ådal Broløb den 30. juni 2012, sammen med gode venner gik turen til Bølling Sø. Her blev den medbragte mad indtaget og naturen nydt i fulde drag. Fantastisk flot sted som kunne inspirerer til en ny udflugt rundt om søen! Vikommer fra Nord Jylland og anede intet om søens eksistens!
 
18. juni 2011 kl. 19:32:38
Thomas J. Wiltrup skriver:
Hej!
Fantastisk! Idag kørte jeg - for første gang siden 1980 fra Hovedvej 13 mod Kragelund for at sem hvor jeg boede 1978-80, Og pludselig passerede jeg en sø, jeg ikke huskede. Var den ny?
Ja, det var den, kan jeg nu læse. Ganske ny! Tillykke med det flotte naturgenopretningsprojekt, som er lykkedes så flot!
Iøvrigt var "mit" hus på Kragelundvej 67 i Kragelund (overfor kirken) jævnet med jorden. Nu ligger der et nyt, flot ældrebolig-center.
Tja, tiden går!
Med venlig hilsen
Thomas J. Wiltrup
Lærer og journalist, Sydslesvig
 
10. april 2011 kl. 20:24:33
Erik Maul skriver:
Bølling Sø, en tur dertil kan man tage lige så tit, det skal være. Jeg ved ikke for hvilken gang, det blev i dag, ikke hele turen rundt men ca. halvdelen fra den sydøstlige ende forbi Engesvang til Klosterlund Naturcenter.
Det er bare en skam, hvis turen rundt skal skæmmes af pralehuse.
 
19. juli 2010 kl. 15:20:37
morten jensen skriver:
super at man stadig trods slid og slæb kan gennemfører denne typer projekter i Danmark. dejligt i det hele taget der så meget fokus på miljø, og meget for vores vedkommende vedvarende energi ogsp

Mvh,
Morten Jensen
www.traesalg.dk
 
29. juni 2009 kl. 12:59:56
Poul Martin Nielsen skriver:
Jeg var forbi Bøllingsø - utroligt at se denne store og smukke sø placeret på et sted, hvor jeg legede i mine børneår, hvor jeg mange gang med mine forældre gik fra vort sommerhus ved Grågård i Engesvang ned til "kanalen", Bøllingsø afvandingskanalen. Jeg har fotos, hvor jeg går med min farmor i hånden ned til området, som nu er sø. Her har jeg med min søster samlet lange sølvpapirstrimler, som engelske fly kastede ud for at forvirre de tyske radarer på Karup flyveplads. Og nu er søen der. Hvor smukt, hvor stort. Den er tegn på, at jeg jo må være blevet en halvgammel dreng på 71. Jeg bor i Nordsjælland og glæder mig til at komme forbi igen og følge udviklingen.
 
22. maj 2009 kl. 20:05:47
Charlotte Viller skriver:
Vi havde en fantastisk tur til Bølling sø idag. Fårene var vildt hyggelige og som naturen dog er smuk derude lige nu med bl.a græsser med uld på osv.
Det eneste minus er at vi besøgte en del husmandssteder før vi fandt P-pladsen på Bøllinggaardvej... lidt skilte ville have været en hjælp.
men en fantastisk eftermiddag....vi kommer helt sikkert tilbage igen!!!!
 
22. maj 2008 kl. 20:12:25
Ilse jensen skriver:
Jeg vil meget gerne beskrive min store glæde for Bølling sø. Jeg går ofte rundt om den, og der er altid mange gode og spændende oplevelser, og den smukke natur er altid en rigtig god oplevelse på ale årstider. Det giver meget godt til psyken og fysiken sådan en tur.
Jeg har dog et stort ønske: at der kunne komme nogle skraldespande op nogle få steder, f.eks. ved p.pladserne og ved shelter pladsen i Fastrup Dal,og kunne der på en eller anden måde etableres vand ved samme shelter plads ville det være rigtig dejligt.

 
25. november 2007 kl. 13:37:18
Allan Nielsen skriver:
Min onkel, Kaj Madsen - Engesvang - som desværre afgik ved døden her i foråret, har sammen med mange andre kæmpet adskillige år på at overbevise "de høje herrer" om genetableringen af Bølling Sø.
Han nåede heldigvis at se det yderst vellykkede resultat. Det er bare fantastisk. Se, hvad der her er gjort for både mennesker, dyr og fugle!
Heldigvis kommer vi stadig på Klosterlundvej, og hver gang skal vi ned og nyde søen. I foråret 2008 har vi planer om en gå-tur hele søen rundt. Vi glæder os!

 
16. november 2007 kl. 23:17:35
Jacob Løhde skriver:
Fin hjemmeside!
Imponerende med denne genetablering af søen.
jeg fiskede gedder i sommerferien i bølling sø og fangede til alt held
en flot gedde på cirka. 50-60 cm. og mistede 2 til.
Ved bådbroen, havde nogle børn også fanget gedder.
Har der været nogen form for udsætning af fisk eller er
en naturlig bestand kommet så hurtig!? (hvilket jeg tvivler...)
knæk og bræk
Jacob


 
15. april 2007 kl. 17:09:45
andrea skriver:
Hej (:
Er der nogen der ved om man må sove med telt ved Bølling sø?
 
19. september 2006 kl. 15:43:17
Birte Sommer skriver:
Jeg er født og opvokset i Kragelund, som ligger tæt ved Engesvang. Som barn cyklede jeg til klaverundervisning i Engesvang, og har derfor kørt over den "tørre" Bølling sø utallige gange.
Min far var meget arkæologisk interesseret og fortalte mig meget om det liv, som engang havde udfoldet sig omkring søen. Et besøg på Klosterlund museum bekræfter dette!
Jeg havde umådelig svært ved at forestille mig synet af denne sø på det kendte sted.

Indtil i mandags!

Min mand og jeg var i Jylland (bor i Hillerød) og lagde vejen forbi - DET VAR ET UTROLIGT, OVERRASKENDE SYN!

S t o r s l å e t.

Det er ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi!
 
26. august 2006 kl. 22:06:23
Silberbauer Andersen skriver:
Vi har i dag været rundt om søen. Fantastisk oplevelse! Spændende og afvekslende natur. Kan kun anbefales!
 
25. juli 2006 kl. 21:44:35
Sahlholdt skriver:
Da vi var på tur, fandt vi hurtigt ud af at for gangbesværede var det svært at komme helt hen til søen og til den plads der lå ved den bedste udsigt. Derfor kunne det være godt at ligge en parkeringsplads nærmere udsigtsmålet.
 
19. juli 2006 kl. 08:38:30
Verner Madsen, Ikast skriver:
Vækkeuret bippede kl. 4,00 onsdag morgen. En kande kaffe over og så en af mors gode boller med marmelade. Starter bilen og er ved udsigtsbakken ved Bølling Sø kl. 4,35.
Det er bare stille. En enkelt bil kører forbi på Kragelundvej. Månen står højt på himlen og i øst er der røde farver i de få morgenskyer, der ses på himlen.
Fuglekvidderet er meget tydelig, dog blandet af trafikstøj fra A 13, som godt kan høres på afstand.
Kl. 5,07 begynder solen at stå op over trætoppene på den anden side af Bølling Sø. Nænsomt kommer solen højere op og kl. 5,15 står den i sin hele, runde facon lige over skovens rand.
Mågerne skriger, og en flok letter ude på én af øerne.
Nyder solen og stilheden i 10 minutter og kører så til Moselund og parkerer på pladsen ved BøllingSøvej. Går stille og rolig ud på den gamle vej, som nu er en tange, der strækker sig langt ud i søen.
Nu glitrer solen i det klare vand og himlen er helt skyfri. Igen nyder jeg stilheden og fuglenes sang. Et par ænder flakser hen over vandet, og en fisk giver et hurtigt slag med halen i vandoverfladen, og er væk indne man når at se den. Kun ringene i vandet er bevis på, at der var noget.
Kl. 7 kører bilen igen tilbage til Ikast til endnu en kop morgenkaffe og et par rundstykker. En rigtig dejlig morgen.

Verner Madsen
Egeparken 9
Ikast

 
4. juli 2006 kl. 11:40:42
Kirsten Degnbol skriver:
Vi (min mand og jeg + 2 hunde)havde alle tiders naturoplevelse i søndags, da vi gik en tur rundt om søen. Vi har allerede planlagt at gøre det igen. Det er en fantastisk natur, man synes bare man skal fotografere hele tiden.
 
9. juni 2005 kl. 20:24:53
Ole Klottrup skriver:
Jeg har et eller andet sted set, at en person fra Skov- og Naturstyrelsen mener, at fiskebestnden i søen skal indfinde sig "af sig selv" via å-løb. Det lyder meget rigtigt og "grønt", men det er faktisk en dårlig idé. Erfaringen viser, at de arter, der først indfinder sig i nye søer, er hundestejle og skalle + andre karpefisk. Dvs. fisk, der æder dyreplankton. Følgen er algesuppe hver sommer og dermed en ringe udviklet undervandsflora og et fattigere fugleliv, end man kunne have haft.
Man kan få en meget bedre balance i søen ved fra starten at udsætte rovfisk som gedde og aborre (de sidste er vist svære at få fat i!), som kan holde hundestejler og skaller nede. Det er metoden, når man forsøger at redde søer, hvor balancen allerede er i uorden. Men det er bedre at forebygge end at helbrede - også i denne situation.
 
14. maj 2005 kl. 10:33:07
Løhde familien skriver:
Der er en fin hjemmeside du har lavet her! Tak for de fine billeder af bølling sø
 
8. maj 2005 kl. 12:38:30
Morten D. Madsen skriver:
Lige et stort tillykke med jeres smukke nye natur skabelse, her fra Kolding. Et fantastisk projekt, flere af dem tak! Ps. læste om søen i Jyllandsposten på nettet.
 
13. marts 2005 kl. 10:03:36
Flemming Franklin Fischer skriver:
Vi er Københavnere som i tre (3) år boede på Ellevej, yderst ude, og det er noget af en omvæltning da vi ved et tilfælde var inde på siden igår; der ligger nu en sø. Smukt, ingen tvivl om det, og i ønskes tillykke - med dette fantastiske projekt - i der stadig bor i Engesvang og omegn. For om er det ikke paradis på jorden, så minder det om det.

Flemming Franklin Fischer
 
1. februar 2005 kl. 17:02:42
Ulla Bertelsen skriver:
Spændende sted, både natur, geologi og historie. Folkeuniversitetet i Ikast vil gerne lave en række arrangementer om Bøllingsø, foredrag og naturture. Vi starter d. 21.2.05 på gymnasiet i Ikast med et foredrag af museumsinsp. Hans Rostholm, Herning, om de fund man har gjort ved udgravningen. Vi håber, det har interesse. Se www.fu-ikast.dk
 
19. januar 2005 kl. 18:22:51
Gert Bøgevig skriver:
Det var en radioudsendelse i dag, som satte mig på sporet af det spændende projekt, som skal sikre at Bølling Sø igen bliver vandfyldt. Jeg har tidligere været været på egnen - dels boet på campingpladsen ved Engesvang og dels boet en hel påske i et sommerhus tæt ved campingpladsen. Da jeg er en del arkæologiinteresseret, har jeg tidligere været ude i Tollund Mose, hvor den berømte Tollundmand blev fundet. Ligeledes krydsede jeg hen over Bølling Sø for at komme over til Klosterlund, hvor man har fundet nogle meget fine spor af de tidligste mennesker i Danmark efter istiden.
Tak for en fin historisk billedserie - blot savnede jeg dateringen ved de 34 billeder - datoer ville give et bedre overblik over søfyldningen.
Jeg glæder mig til igen at komme til Bølling Sø, som forhåbentlig vil blive til glæde for fugleelskere, fiskere og jægere + de "helt almindelige naturelskere".
Venlig hilsen Gert
 
20. december 2004 kl. 11:50:38
Torben Rasmussen skriver:
Vedr. fugle i området: findes der et bestemt og samlet sted, hvor man kan følge fuglenes indvandring og besøg ved den nye sø?
 
31. oktober 2004 kl. 14:20:32
Erik Dahlberg skriver:
Dejligt at se folk bruge internettet til seriøst arbejde for at vise og dokumenter vores natur etc.
Må dette inspirere andre ildsjæle til at gøre det samme, så vi alle kan både se og lære noget.
 
30. april 2004 kl. 14:01:27
Mille og Søren Sørensen skriver:
Hej Allan

Tillykke med den fine anmeldelse af din nye hjemmeside i Midtjyllands Avis den 29.04.04.

Det er også, som de skriver i Avisenen, en meget fin og oplysende side, og billederne vil for eftertiden have stor betydning som dokumentation for hvordan Bøllin Sø så ud før og efter det store genopretningsprojekt.

Man kunne let forestille sig at billederne på et eller andet tidspunkt ville ende som plancher på et af omegnens museer.

Et godt initiativ.

Hilsen
Mille og Søren
 
29. april 2004 kl. 21:43:36
Gitte skriver:
skønt med et billedgalleri - så behøver vi ikke med fare for liv og lemmer at gå helt ud i naturen for at følge med i hvad der sker.
 
18. april 2004 kl. 20:44:39
Irene Josefsen skriver:
Jeg glæder mig meget over at kunne se bøllingsø tone frem. Go ide, så kan vi også følge projektet fra Strib.
 
18. april 2004 kl. 11:24:44
Anita skriver:
Hej Alan
Det er da et meget fantastisk landskab, der er sikkert mange dansker der ikke aner at vi har sådanne områder i Danmark, det er fint at du har lavet denne side, jeg håber der kommer mere med naturen rundt om dig.
hilsen Anita
 

 Skriv et indlæg i gæstebogen!

 

DENNE SIDE OVERHOLDER ENDNU IKKE W3C XHTML 1.0 !!!

Valid XHTML og CSS.